Blog, Tlačové správy, Novinky

Obrazy kvetov pomôžu pacientom odbúrať stres pred vyšetrením

Terapeutické účinky výtvarného umenia v zdravotníckych zariadeniach na psychickú pohodu i samotný proces liečby sú nesporné. Obrazy s priateľskými motívmi vytvárajú atmosféru bezpečia a podporujú redukciu stresu.

Preventívne centrum AGEL Clinic v Bratislave preto s vďakou prijalo dar piatich obrazov s tematikou kvetov od maliarky Melánie Marenčákovej, ktorá je sama v pozícii pacientky a záleží jej na tom, aby sa ľudia zápasiaci so svojimi diagnózami cítili v prostredí kliniky dobre.

„Dnes, teda 11. novembra, je to presne štrnásť rokov, čo som podstúpila operáciu srdcovej chlopne. V tento deň vždy oslavujem svoje druhé narodeniny, a tak som chcela vyjadriť vďačnosť všetkým zdravotníkom a zároveň potešiť aj iných pacientov,“ hovorí Melánia Marenčáková, ktorá sa maľovaniu začala naplno venovať až po spomínanej operácii. Jej dar je o to vzácnejší, že pred dvomi rokmi prekonala tiež náhlu cievnu mozgovú príhodu, ktorá na nej zanechala následky a stále podstupuje liečbu zameranú na ich zmiernenie.

Každý obraz je originál, akryl na plátne, maľovaný špachtľou. „Verím, že tento krásny dar prispeje ku komfortu pacientov i personálu a k empatickej atmosfére, ktorú sa snažíme vytvoriť v našich zdravotníckych zariadeniach,“ vraví MUDr. Jakub Rybár, riaditeľ AGEL Clinic.

 

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL