Blog, Tlačové správy, Novinky

AGEL Clinic ruší od marca svoje mobilné odberové miesto

Koniec pandémie síce ešte nebol oficiálne vyhlásený, ale prax ukazuje, že o službu testovania na prítomnosť ochorenia COVID-19 je minimálny záujem. Mobilné odberové miesta (MOM), ktoré pôvodne vznikli za účelom masívneho testovania verejnosti, tak stratili svoje opodstatnenie.

Bratislavská AGEL Clinic otvorila svoju vlastnú MOM-ku v októbri 2020, teda v čase, keď bol po tejto službe výrazný dopyt. Za tri mesiace stihla zrealizovať 6 738 odberov, hoci termíny boli dostupné iba v skorých ranných hodinách. Vrchol vlny testovania pokračoval aj začiatkom ďalšieho roka, no postupne slabol. V roku 2021 uskutočnili vyškolení zdravotníci celkovo 15 073 odberov.

Prepad záujmu širokej verejnosti o všetky druhy testovania, či už ide o PCR alebo antigén, nastal v marci 2022 a tento trend pokračoval až do konca roka, keď sa celkový počet vykonaných testov vyšplhal na číslo 2002.

„Rozhodnutie o zrušení mobilného odberového miesta v areáli kliniky sme zvažovali už dlhší čas.  A keď sa v januári 2023 prišlo otestovať 16 ľudí a vo februári ich bolo iba 5, tak sme k tomuto kroku pristúpili už od 1. marca,“ hodnotí MUDr. Jakub Rybár, riaditeľ bratislavskej AGEL Clinic.

Jeden zo symbolov pandémie, testovacia unimobunka, tak uvoľní miesto na parkovanie, o ktoré je zo strany klientok a klientov kliniky neutíchajúci záujem.

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL