Blog, Tlačové správy, Novinky

AGEL Clinic obohatil rádiológ s výnimočnou praxou

Neustále zlepšovanie služieb je zásadou bratislavskej AGEL Clinic, ktorá rozšírila ponuku ambulancií už začiatkom roka. V polovici januára privítala vo svojich priestoroch významnú osobnosť slovenskej rádiológie h.doc. MUDr. Rudolfa Kadlečíka, CSc., ktorý bude každý pondelok zabezpečovať sonografické vyšetrenia a popis RTG snímok.

Profesijný životopis doktora Kadlečíka je bohatý a dobrodružný zároveň. Jeho cesta do vôd medicíny začala promóciou na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v roku 1972. Stal sa vôbec prvým primárom Centrálneho rádiologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici v Bratislave, neskôr pôsobil tiež ako primár Rádiodiagnostickej kliniky Národného ústavu tuberkulózy a respiračných chorôb v Podunajských Biskupiciach, aj ako primár vo Fakultnej nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke. Počas svojho života strávil niekoľko rokov v Alžírsku a na Cypre. V súčasnosti je tiež činný ako pedagóg na LF UK. V bratislavskej AGEL Clinic bude k dispozícii pacientkam a pacientov vždy v pondelok od 7.00 do 16.00 hod.

„Medicínu považujem za tímovú prácu, v rámci ktorej každý lekár prispeje svojou čiastkou k stanoveniu správnej diagnózy. Je to ako puzzle,“ hovorí s nadhľadom h.doc. MUDr. Rudolf Kadlečík, CSc. A dodáva, že mimoriadne dôležitá je vľúdna komunikácia, lebo liečivé je aj ľudské slovo. Po 50-tich rokoch praxe môže potvrdiť, že vďaka technike dnes rádiológovia vidia do človeka lepšie. Čo sa však nezmenilo, je potreba poctivého vyšetrovania. „Niekedy nemá medicína logiku, keďže to nie je matematika. Pri sonografii treba preto sondou pozrieť vyšetrovanú oblasť z každého uhla.“

Doktor Rudolf Kadlečík rád športuje - pláva, potápa sa a bicykluje. Pohyb považuje za mimoriadne dôležitý nielen pre telo, ale aj pre myseľ a ducha. Do práce chodí rád pešo. Je ženatý a má jedného syna.  

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL