Blog, Tlačové správy, Novinky

AGEL posilňuje v Bratislave, do portfólia získal rádiologické pracovisko AGEL Rádiológia

Spoločnosť AGEL získala významnú akvizíciu v Bratislave. CT a MR pracovisko v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda UNB v Petržalke kúpila od spoločnosti Radiológia koncom septembra. Mení sa aj názov pracoviska na AGEL Rádiológia.

„Rádiologické pracoviská sú nevyhnutnou súčasťou kvalitnej siete zdravotníckych zariadení, ktoré fungujú najmä v areáli nemocníc. V Bratislave sme doteraz mali RTG a USG pracovisko v AGEL Clinic a sme radi, že pacientom odteraz budeme môcť poskytnúť širšie spektrum diagnostických a intervenčných výkonov s využitím najnovších metód diagnostického zobrazovania,“ hovorí MUDr. Jakub Rybár, konateľ spoločnosti AGEL Rádiológia a riaditeľ AGEL Clinic v Bratislave.

Rádiologické pracovisko je vybavené modernou diagnostickou a digitalizovanou technikou, ktorá umožňuje počítačový prenos ako i počítačovú archiváciu obrazov. Každý mesiac tu podstúpi CT vyšetrenie v priemere 665 pacientov, pričom najčastejšími vyšetrovanými oblasťami sú hlava, brucho, malá panva a hrudník. MR vyšetrenie absolvuje v priemere 696 pacientov mesačne. Najpočetnejšie sú vyšetrenia muskuloskeletálneho systému, mozgu a chrbtice.

„Našou ambíciou je poskytovať vysoko kvalitný, rýchly a plynulý servis pre pacientov i lekárov. Nálezy vitálnych indikácií z CT vyšetrení sú k dispozícii do dvoch hodín, pre hospitalizovaných pacientov garantujeme popis z CT a MR vyšetrenia do 24 hodín. Ambulantným pacientom zasielame zaheslovaný nález z rádiologického vyšetrenia do 10 pracovných dní na mail, pričom informáciu o jeho odoslaní im pripomenieme aj prostredníctvom SMS,“ upresňuje Mgr. Mária Bilická, riaditeľka spoločnosti AGEL Rádiológia.

O plynulý chod pracoviska sa stará 22 zdravotníkov. MR vyšetrenie pre objednaných pacientov poskytuje pracovisko 15 hodín denne 6 dní v týždni. V prípade CT je to 7,5 hodiny denne 5 dní v pracovnom týždni, pričom zabezpečuje nepretržitú pohotovostnú službu pre život ohrozujúce stavy počas víkendov a v pracovných dňoch od 14:30 hod. do 7:00 hod. AGEL Rádiológia má zmluvu so všetkými zdravotnými poisťovňami.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL