Blog, Tlačové správy, Novinky

AGEL Clinic Bratislava posilnil nový ortopéd

V súvislosti s epidémiou koronavírusu čelí zdravotníctvo dlhodobému tlaku a obrovskému náporu, výnimkou nie je ani AGEL Clinic Bratislava, ktorá aj napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii neustále zlepšuje a rozširuje svoje služby. Jednou z noviniek je príchod nového ortopéda MUDr. Pavla Žiga, PhD., ktorý tu zúročuje svoje dlhoročné skúsenosti zo zahraničia.

Cesta doktora Žiga k ortopédii bola priama. Už od štúdia medicíny na Lekárskej fakulte UK Bratislava ho to tiahlo k športovej medicíne. ,,Venoval som sa tomu od začiatku, bol som aj aktívnym prvoligovým hráčom vodného póla. Pôsobil som taktiež ako konzultant pre Ústav telovýchovného lekárstva  so zameraním na  športový traumatizmus. Od roku 1995 som pracoval v Nemecku na špecializovanej Ortopedickej klinike ASKLEPIOS Hohwald, kde som sa venoval predovšetkým endoprotetike kolenného a bedrového kĺbu. Do roku 2021 som implantoval viac ako 4000 umelých kĺbov kolena a coxy, vrátane revíznych operácií,“ opisuje svoje pôsobenie MUDr. Pavel Žigo, PhD. Atestoval v odboroch ortopédia, športová medicína a reumatológia v ortopédii. Má atestáciu z ortopédie I. a II. st. na Slovensku, v Nemecku získal ďalšie 3 atestácie, a to ortopédia, športová medicína a reumatológia v ortopédii.
O tom, že ho to neustále ťahalo k športu, hovorí aj fakt, že sa ako lekár zúčastnil Olympijských hier v Barcelone v roku 1992. Aktívne prednášal  v Nemecku, na Slovensku, v Českej republike, USA, na Hawaii, v Dubaji, vo Švajčiarsku a v Číne. ,,Ortopédiu som si vybral pre možnosť úzkej spolupráce na poli športovej medicíny. Práca lekára ma veľmi baví, beriem ju ako poslanie, snažím sa svojou činnosťou zmierniť bolesti pacienta a zlepšiť  jeho mobilitu,“ hovorí. V AGEL Clinic ordinuje každý piatok od 7,30 do 14,30, objednať sa je možné na 02/482 52 300.

AGEL Clinic je špecializovaná nemocnica v Bratislave so zameraním na ochorenia pohybového ústrojenstva, športovú medicínu, jednodňovú chirurgiu a mnoho ďalších špecializovaných odborov. Disponuje tímom skúsených odborníkov a priestory nemocnice sú vysoko nadštandardné.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL