Blog, Tlačové správy, Novinky

Medzinárodný deň sestier - bez nich by zdravotníctvo nebolo

Takmer dvom tisíckam sestier a pôrodným asistentkám, ktoré sú súčasťou zdravotníckeho tímu siete AGEL SK, patrí dnešný deň. Práve v tento dátum, 12. mája, sa oslavuje Medzinárodný deň sestier, kedy si celosvetovo pripomíname ich dôležité povolanie, plné nielen fyzicky, ale aj psychicky náročnej starostlivosti o pacientov. V AGEL Clinic Bratislava pracuje 15 sestier, aj vďaka nim klinika od začiatku pandémie fungovala takmer bez obmedzení a svoju obrovskú úlohu zohráva aj pri testovaní na koronavírus.

„Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým sestrám bez rozdielu. Nie sú len neoddeliteľnou súčasťou každého oddelenia či ambulancie, kde sa starajú o pacientov, podávajú lieky. Je to najmä v prístupe ku každému jednému pacientovi jeho vypočutí a podpore, čo býva niekedy to najťažšie, o koordinácii s lekármi. Bez nich by zdravotníctvo nebolo,“ hovorí riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Jakub Rybár.

Práca sestier je náročná, pretože sa neustále musia učiť novým poznatkom, technológiám či medicínskym postupom. Vyše roka trvajúca koronakríza sestry a najmä tie, nasadené v prvej línii, ukázala, že tieto obetavé, zväčša ženy dokážu ísť až na hranicu svojich ľudských a odborných možností.

Na celom svete sa slávi 12. máj ako spomienka na narodenie priekopníčky ošetrovateľstva a povolania zdravotnej sestry Florence Nightingalovej z Veľkej Británie. Je to deň, kedy si pripomíname záslužnú prácu všetkých našich sestier a pôrodných asistentiek.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL