Blog, Tlačové správy, Novinky

„Za túto príležitosť som veľmi vďačná, práca v mobilnom odberovom mieste je pre mňa veľkým prínosom,“ hovorí medička Zuzka, ktorá pomáha v AGEL Clinic

Pandémia koronavírusu, ktorá už rok sužuje Slovensko, priniesla okrem iného aj možnosť pre študentov medicíny a zdravotníkov naučiť sa priamo v teréne nové veci, na ktoré ich štúdium nepripraví. Medička Zuzka Fandlová sa rozhodla pomôcť našim zdravotníkom a jej pôsobiskom sa na istý čas stalo mobilné odberové miesto v bratislavskej AGEL Clinic.

Zuzka momentálne študuje piaty ročník na Slovenskej zdravotníckej univerzite odbor všeobecné lekárstvo. Za prácu v AGEL Clinic vďačí najmä náhode. „Na Facebooku som objavila ponuku v skupine pre študentov medicíny, kde hľadali medikov na výpomoc pri testovaní. Skúsenosti s testovaním som doposiaľ nemala, ale povedala som si, že nemám čo stratiť a na túto ponuku som zareagovala. Som veľmi vďačná za to, že si ma vybrali a že ma vo všetkom riadne zaškolili,“ hovorí.

Pre študentku medicíny je to cenná skúsenosť. „Táto práca je pre mňa zaujímavá najmä tým, že môžem svojou troškou pomôcť v tejto zložitej situácii spôsobenej pandémiou koronavírusu a že mám možnosť pracovať v odbore, ktorý študujem. Za najväčší prínos považujem priamy kontakt s lekármi, sestrami, sanitármi a celkovo celým zdravotníckym personálom nemocnice AGEL,“ vysvetľuje medička Zuzka Fandlová. Aj keď práca pri testovaní v mobilnom odberovom mieste môže vyzerať monotónne, nie je tomu tak. „Každý deň je iný a niečím zaujímavý a obohacujúci. Práca s ľuďmi je veľmi náročná, a preto sú občas aj dni, kedy k nám zavíta človek, ktorý je z tejto situácie už unavený a svoju nespokojnosť si vybije na nás. Tých príjemnejších situácii je však našťastie stále neporovnateľne viac. Sú to každodenné milé gestá od ľudí, slová ich vďaky, prípadne drobné pozornosti. Zaujímavé sú pre mňa tiež stretnutia so známymi osobnosťami, ktoré sa k nám chodia pravidelne testovať a s ktorými mám možnosť prehodiť pár slov,“ opisuje Zuzka.

A ako vyzerá jej bežný pracovný deň? Začína príchodom na kliniku okolo 6:40 ráno, po príchode sa prezlečie v miestnosti na to určenej do ochranných pracovných prostriedkov a presunie sa na mobilné odberné miesto, ktoré sa nachádza priamo pred klinikou na parkovisku. „Odbery vykonávame vo dvojici a atmosféru si niekedy spríjemňujeme aj hudbou. Medzi 7:00 a 7:20 začínajú prvé odbery a po poslednom odbere všetko riadne vydezinfikujeme vrátane seba, následne sa vyzlečiem z ochranného obleku a týmto moja práca končí. Pred odchodom z kliniky sa vždy rada zastavím na poschodí za kolegami, zreferujem aký bol deň a potom utekám domov na online stáž či prednášku alebo do druhej práce,“ vysvetľuje, čo všetko jej práca obnáša. „V AGEL Clinic sa mi pracuje veľmi dobre. Najviac sa mi páči super kolektív a profesionálny prístup celého personálu,“ dodáva Zuzka s úsmevom na záver.

AGEL Clinic je špecializovaná nemocnica v Bratislave so zameraním na ochorenia pohybového ústrojenstva, športovú medicínu, jednodňovú chirurgiu a mnoho ďalších špecializovaných odborov. Disponuje tímom skúsených odborníkov a priestory nemocnice sú vysoko nadštandardné.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL