Blog, Tlačové správy, Novinky

V AGEL Clinic otestovali počas víkendu 2526 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale ochota a profesionálny prístup zdravotníkov.

AGEL Clinic Bratislava, centrum pohybovej medicíny, sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky viac ako 2500 testovaným. AGEL Clinic testovala v piatok a v sobotu samoplatcov metódou PCR a v sobotu podvečer zamestnancov a rodinných príslušníkov kliniky antigénovými testami.

,,Počas náročného piatku sme otestovali takmer 1900 samoplatcov, odberové miesto bolo zriadené priamo na parkovisku našej kliniky a počas dňa išli do terénu 3 naše mobilné odberové tímy. Celkovo sme počas piatku odobrali 1876  vzoriek, ktoré potom putovali do laboratórií AGELLAB vo Zvolene. V sobotu doobeda sme pokračovali v testovaní samoplatcov metódou PCR a následne sme na našom mobilnom odbernom mieste vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať antigénovými testami naši kolegovia a ich príbuzní. Je potešiteľné, že sme zaznamenali len 1 pozitívny prípad u príbuzného,“ hovorí riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Oto Lobodáš, MPH. ,,Počas oboch dní sme prežívali veľmi ťažké chvíle, otestovať taký veľký počet ľudí bolo veľmi náročné. Napriek enormnému pracovnému zaťaženiu to náš personál zvládol vynikajúco. Atmosféra pred odberovými miestami bola pokojná, náš personál zorganizoval všetko tak, aby boli klienti spokojní a vďaka konkrétnym termínom na vyšetrenie nemuseli dlho čakať v rade. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do testovania, že aj napriek tomu, že počas piatka a soboty pracovali od skorého rána do neskorých večerných hodín, zvládli tento nápor s úsmevom a ochotou, prekonali únavu posledných dní a postarali sa o zdravie a spokojnosť našich klientov,“ dodáva.

AGEL Clinic Bratislava funguje aj napriek epidémii koronavírusu v štandardnom režime, pre pacientov sú otvorené všetky ambulancie a vykonávajú sa aj operačné zákroky. ,,Prebiehajú aj rehabilitačné procedúry a cvičenia s fyzioterapeutmi a röntgenové vyšetrenia. Nezatvorili sme žiadne ambulancie a objednávanie prebieha aj naďalej v nezmenenom režime, a to prostredníctvom klientskeho centra,“ hovorí riaditeľ kliniky.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL