Blog, Tlačové správy, Novinky

Neurológia je ako detektívna práca

Svoje 15 ročné skúsenosti v odbore neurológia sa rozhodla zúročiť od začiatku septembra ako nová posila AGEL Clinic Bratislava. MUDr. Ronnie Šandorová Traubnerová má medicínu v krvi a vo svojej ambulancii sa zaoberá širokou škálou diagnóz.

Jej cesta k zdravotníctvu nebola spočiatku úplne jednoznačná. ,,Pochádzam z lekárskej rodiny, čiže slovo  medicína sa u nás skloňovalo  často.   Ako dieťa som mala rôzne predstavy, chcela som byť všeličo, dokonca aj herečka, ale nakoniec na konci strednej školy po zvážení všetkých pre a proti zvíťazila medicína,“ hovorí MUDr. Ronnie Šandorová Traubnerová. ,,Neurológiu som od malička mala  prezentovanú ako najkrajší medicínsky odbor a hoci som zvažovala mnohé iné odvetvia, nakoniec aj mňa si získala  najmä svojou logikou,“ vysvetľuje.

Práca neurológa má podľa jej slov veľa pekných stránok, avšak má aj svoje úskalia.  ,,Najviac ma baví práve tá "detektívna"  diagnostická práca, kde na základe anamnézy , príznakov a klinického vyšetrenia viem, kam a ako ďalej smerovať postup. Je skvelý pocit vidieť,  že ste niekomu naozaj pomohli. Naopak najťažšie je určite riešiť pacientov, pre ktorých vážne ochorenia ešte neexistuje adekvátna liečba, ako napríklad amyotrofická laterálna skleróza,“ dodáva nová neurologička z AGEL Clinic Bratislava.  

Neurologická ambulancia sa zaoberá širokým spektrom ochorení, najčastejšie sú to bolesti hlavy, chrbtice, závrate,  poškodenia periférnych nervov,  ale aj epilepsia, Parkinsonova choroba, demencia a množstvo iných. V ambulancii vyšetria približne 12 pacientov denne.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL