Blog, Tlačové správy, Novinky

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov má negatívne výsledky

AGEL Clinic Bratislava, špecializovaná nemocnica so zameraním na športovú medicínu, v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja, otestovali v pondelok všetkých hráčov slovenskej reprezentácie do 18 rokov. Testovaní boli aj členovia realizačného tímu, celkovo bolo otestovaných 38 ľudí. Všetky výsledky sú negatívne.

,,So Slovenským zväzom ľadového hokeja spolupracujeme už dlhodobo, z toho dôvodu aj náš mobilný odberový tím išiel na miesto zrazu reprezentácie do 18 rokov a priamo v priestoroch piešťanského štadióna ich otestoval. Výsledky boli známe do šiestich hodín a všetky boli negatívne,“ vysvetľuje MUDr. Oto Lobodáš, MPH., riaditeľ AGEL Clinic. Náklady na testovanie v plnej výške uhradí Slovenský zväz ľadového hokeja.

„Je to prvé malé víťazstvo pre reprezentáciu do 18 rokov v tejto sezóne. V tej situácii, aká tu panuje, je výborná správa, že sme boli všetci negatívni. Bol to skvelý krok zo strany SZĽH, kliniky aj nášho tímového manažéra Branislava Vargu, že to zorganizovali tak rýchlo. Do šiestich hodín sme mali výsledky, takže sme sa mohli pokojne pustiť do tréningového procesu,“ povedal tréner reprezentácie do 18 rokov Ivan Feneš.

Vyšetrenie na ochorenie COVID-19 prebieha analýzou genetického materiálu vírusu metódou RT- PCR, zisťuje sa teda prítomnosť vírusovej ribonukleovej kyseliny. Zo vzorky sa stanoví prítomnosť sekvencie génov typických pre vírus SARS CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Odoberá sa výter z nosa a nosohltana do špeciálnej odberovej súpravy, pričom je najvhodnejšie robiť ho ráno nalačno, testované osoby by nemali predtým jesť a piť ani používať kloktadlá, zubnú pastu alebo iné dezinfekcie, nesmú pred odberom vzorky fajčiť ani elektronické cigarety, nesmú žuť žuvačku, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL