Blog, Tlačové správy, Novinky

„Naša práca má zmysel“, zhodujú sa fyzioterapeuti z AGEL Clinic. Liečebné terapie „na mieru“ každému pacientovi

Po príchode na rehabilitáciu do AGEL Clinic sa neubránite úsmevu. Privíta vás veselý tím šiestich mladých fyzioterapeutov, ktorí robia každý deň všetko pre to, aby sa ich pacientom uľavilo. K dispozícii sú nielen individuálne liečebné terapie „na mieru“ každému pacientovi, ale aj rôzne druhy elektroliečby.

Nielen po operáciách, ale aj pri rôznych problémoch pohybového aparátu je správne cvičenie pod dohľadom profesionálov jedinou možnosťou, ako zlepšiť svoj zdravotný stav. V AGEL Clinic sa o pacientov stará tím fyzioterapeutov, ktorí sa tejto práci venujú roky a zhodujú sa v jednom – berú to nielen ako prácu, ale aj ako poslanie. „Najviac ma teší, keď vidím, že pacientom môžem pomôcť a keď sa po terapii cítia lepšie. Zároveň som rada, keď vidím zlepšenie a lepší subjektívny pocit každého pacienta,“ hovorí Tereza Tumová, jedna z fyzioterapeutov. K tejto oblasti ju priviedol starší brat, ktorý je zhodou okolností v AGEL Clinic aj jej kolegom. „Venujem sa tomu už 5 rokov a svoje rozhodnutie som nikdy neľutoval. Vždy som sa zaujímal o ľudské telo a presne táto oblasť spĺňa všetky moje požiadavky. Zároveň sa stále posúvam ďalej,“ dopĺňa svoju sestru Timotej Tuma.

Vedúca fyzioterapeutka Janka Kuchárová sa v rehabilitácii tiež našla. „Moja práca mi dáva zmysel, od malička som chcela pracovať v zdravotníctve, aj keď moja cesta k fyzioterapii bola dlhšia, ale teraz už viem, že aj najlepšia, akú som si mohla zvoliť,“ hovorí. Jej kolega Adam Bednárik jej s úsmevom prikyvuje a vysvetľuje špecifiká tejto oblasti. „Na práci fyzioterapeuta ma najviac baví to, že je potrebné stále uvažovať nad tým, ako pacientovi pomôcť. U každého je totiž dôležité zvoliť správny postup, inak liečba nemusí byť úspešná,“ hovorí. Najdlhšie sa z ich tímu práve fyzioterapii venuje Richard Granec, ktorý pacientom pomáha už desiaty rok. „Od malička som bol vedený k športu a k pohybu, a práve toto je odvetvie, v ktorom sa dá skĺbiť pohyb a zároveň sa podieľať na zlepšení stavu našich pacientov,“ vysvetľuje Richard. Poslednou z tímu je Zuzana Katulincová, podľa jej slov ju práca s ľuďmi mimoriadne baví: „Fyzioterapii sa venujem už deväť rokov a vždy som vedela, že chcem pracovať v kontakte s ľuďmi. Pridanou hodnotou je, že v AGEL Clinic sme skvelý kolektív a poskytujú nám výborné pracovné prostredie.“ Vedúca fyzioterapeutka Janka aj s ostatnými kolegami s ňou súhlasia: „Vychádzame spolu  veľmi dobre, rešpektujeme sa a pomáhame si navzájom. Máme možnosť sa vzdelávať a posúvať svoje vedomosti ďalej,“ hovoria s úsmevom, ktorý im z tváre neschádza ani pri klientoch. Ku každému pristupujú individuálne, vždy s dobrou náladou a ochotou.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL