Blog, Tlačové správy, Novinky

Najťažšie na neurológii je dopátrať sa k správnej diagnóze

AGEL Clinic, špecializovaná nemocnica v Bratislave, ako jedna z mála v tejto problematickej dobe funguje takmer bez obmedzení a darí sa jej eliminovať aj ochorenie na koronavírus medzi zamestnancami. Naopak, v rámci zvyšovania kvality poskytovanej starostlivosti sa jej podarilo získať do svojho tímu novú posilu. Je ňou MUDr. Jana Borovská, skúsená odborníčka s vyhľadávanou špecializáciou v neurológii, ktorej sa venuje už štrnásty rok.

Štúdium medicíny si vybrala na gymnáziu, avšak až do 4. ročníka štúdia na lekárskej fakulte nevedela, ktorým smerom sa bude uberať. ,,Neurológia ma oslovila až po prednáškach profesorky Gdovinovej, venovať som sa jej začala v roku 2007,“ hovorí nová lekárka z AGEL Clinic. ,,Najviac ma na nej baví to, že nie je jednotvárna. Najťažšie na tomto odbore je niekedy sa dopátrať k správnej diagnóze a naopak najkrajším pocitom je, keď vyliečim pacienta,“ opisuje MUDr. Borovská.

Pacienti sa majú možnosť objednať prostredníctvom telefonickej linky 02/482 523 00, aby sa dodržali pandemické opatrenia a pacienti sa na klinike stretávali len v nevyhnutnej miere.

Neurologická ambulancia sa zaoberá širokým spektrom ochorení, najčastejšie sú to bolesti hlavy, chrbtice, cievne mozgové príhody, závraty,  ale aj nádory a množstvo iných ochorení, ktorých z roka na rok pribúda, a to aj u mladších ročníkov. V ambulancii vyšetria približne 15 pacientov denne.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL