Blog, Tlačové správy, Novinky

V AGEL Clinic otestovali počas víkendu 283 ľudí

AGEL Clinic Bratislava, centrum pohybovej medicíny, sa opäť počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky viac ako 280 testovaným. AGEL Clinic testovala v piatok a v sobotu samoplatcov metódou PCR, otestovali tiež zamestnancov kliniky antigénovými testami.

„Počas minulého piatku sme otestovali takmer 80 samoplatcov. Priamo na parkovisku kliniky sme mali zriadené odberové miesto a zároveň mobilný tím išiel počas dňa testovať do terénu. Celkovo sme počas piatku a soboty odobrali 213 vzoriek, ktoré boli následne odoslané do laboratórií AGELLAB vo Zvolene. V piatok a sobotu sme tiež otestovali antigénovými testami zamestnancov kliniky, nezachytili sme žiadny pozitívny prípad. V sobotu doobeda sme pokračovali v testovaní samoplatcov metódou PCR,“ hovorí riaditeľ AGEL Clinic MUDr. Oto Lobodáš, MPH. ,,Personál zvládol aj tieto dni perfektne, a to aj napriek vysokému zaťaženiu počas predošlých týždňov. Chcel by som opätovne poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do testovania, že aj napriek tomu, že predchádzajúce týždne pracovali od rána do večera, odbery zvládli s dobrou náladou a postarali sa o komfort našich klientov,“ dodáva.

AGEL Clinic Bratislava funguje aj napriek epidémii koronavírusu v štandardnom režime, pre pacientov sú otvorené všetky ambulancie a vykonávajú sa aj operačné zákroky. „Prebiehajú aj rehabilitačné procedúry a cvičenia s fyzioterapeutmi a röntgenové vyšetrenia. Nezatvorili sme žiadne ambulancie a objednávanie prebieha aj naďalej v nezmenenom režime, a to prostredníctvom klientskeho centra,“ hovorí riaditeľ kliniky.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL